Kontakt: 021/632-0-632 ;  021/632-0-005    E-mail:  office@mikroel.rs     Web: www.mikroel.rs
Kontakt

Telefon: 021/632-0-632 ;  
                021/632-0-005      

E-mail:  office@mikroel.rs 
Web:    www.mikroel.rs

Design&copyright by: Mikroelektronika plus
VIDEO NADZOR
Mi stvaramo "pametne" video nadzore


Nudimo kompletno projektovanje i izvođenje video nadzora i alarma po Vašem zahtevu od prodavnica do uličnih video nadzora!!!

Detekcija prelaska ucrtane linije (cross line)
Detekcija upada u označenu zonu (intrusion detection)
Prepoznavanje lica (face regnation)
Brojanje osoba
Očitavanje tablica

Povezivanje video nadzora sa alarmnim sistemom. 
Za sve cene obratite se
e-mailom ili telefonom Mikroelektronike plus


HIKVISION kamere

Kompanija Hikvision je najveći kineski proizvođač kamera, a u svetu među prvih pet po broju instaliranih kamera. Jedna je od vodećih svetskih kompanija po broju zaposlenih u razvoju.  I na našem tržištu je intenzivno prisutna dugi niz godina. Mikroelektronika plus već više od pet godina projektuje i realizuje video nadzore sa Hikvision opremom, a dve godine i sa pametnim "smart" funkcijama koje ona pruža. Imamo nekoliko instalacija gde Hikvision kamere i video nadzor integrišemo sa Paradox alarmnim sistemom.
Sve detaljne informacije o hikvision kamerama možete naći na njihovom sajtu www.hikvision.com/europe/ 
Za potrebe vašeg video nadzora pozovite nas da napravimo idejni projekat besplatno i damo ponudu

DS-2CD2043G0-I
4 MP IR Fixed Bullet Network Camera
DS-2CD2143G0-I(S)
4 MP IR Fixed Dome Network Camera

DS-2DP1636Z-D
PanoVu series 16MP 360°Panoramic+PTZ Camera
DS-2CD6A64F-IHS/NFC
24 MP PanoVu Camera
AXIS kamere

Axis je globalni lider na tržištu mrežnih video proizvoda. Axis razvija mrežne solucije od 1984. godine,  a od 1996 se specijalizovao za mrežne video solucije. Sa najvećom lepezom mrežnih proizvoda, Axis je do sada ima preko 4 miliona instaliranih mrežnih proizvoda.       
Mikroelektronika plus je prvi  video nadzor sa IP Axis kamerama realizovala još 2005 godine. Od tada su urađene nekoliko  prilično velikih instalacija sa vrhunskih video nazora sa kamerama Švedskog proizvođača Axis, u kombinaciji sa Netavis i Milestone video serverima.

U svojoj ponudi Axis ima kamere svih namena: za unutršnju montažu, spoljašnju montažu, fiksne kamere, PTZ kamere, itd. Detaljan pregled ovih kamera imate na web portalu firme Axis - www.axis.com , a za cenovnik i štampane brošure kamera obratite se Mikroelektronici plus putem telefona ili e-maila koji se nalaze na stranici kontakti.


AXIS Q1941-E

AXIS Q3708-PVE
AXIS Q3515-LVE
AXIS M3104-L
Milestone, Netavis su dva najzastuljenija proizvođača profesionalnog softvera za video nadzor koji i  svetski lideri sa hiljadama instalacija širom sveta www.netavis.net i www.milestonesys.com


Uz ove kamere proizvođač nudi besplatan softwer do 32 kamere, a za veće video sisteme isporučuje se profesionalni softwer Vivotek VAST.
Alarmni sistemi Paradox

Alarmni sistemi Kanadskog proizvođača Paradox, pokazali su se kao pouzdani alarmi sa širokim spektrom ponude žičnih i bežičnih sistema. U ponudi su najnoviji sistemi Imperijal, zatim Magelan, Evo i Spectra. Više podataka možete naći na njihovom web site www.paradox.com . Mikroelektronika plus ima više desetina uspešno ugrađenih alarmnih sistema firme Paradox, u poslednje vreme integrisanih zajedno sa video nadzorom po pitanju pametnih funkcija.

Za idejni projekat ( besplatan) i ponudu slobodno nas zovite , dolazimo u roku 24 sata

VIDEO NADZOR POČECI - do SMART video nadzora

Mikroelektronika plus je svoje prve  instalacije video nadzora uradila iz potrebe kontrole terminala za registraciju radnog vremena, na ulasku u objekte i fabričke krugove, 2001 godine. To su bile instalacije sa najviše dve kamere i imale su zadatak da kontrolišu registraciju radnika na ulasku u preduzeće kao i nadzor ulaska svih lica i vozila u fabrički krug.

Sledećih godina se povećava broj kamera na instalacijama, firme shvataju potrebu za video nadzora, iako  samo u sigurnosne svrhe kao pomoć odeljenju obezbeđenja. Naravno to su bile analogne kamere, sa računarom kao snimačem.  Poslednjih godina video nadzor ulazi u proizvodne hale kao nadzor same proizvodnje. Neki ISO standardi ( na primer u  fitofarmaciji ) podrazumevaju video nadzor procesa proizvodnje tamo gde je čoveku zabranjena prisutnost. Kako u brojanju proizvoda tako i u kontroli recimo pranja povratne ambalaže ( pivskih flaša).

Danas video nadzori postaju sve "pametniji" tako da se primenjuju zajedno sa raznim alarmima: prelazak preko zamišljene linije (line crossing) , upad u obeleženu zonu (Intrusion), prepoznavanje lica (face recognition), očitavanje tablica itd. 

IP video nadzor

Poslednjih nekoliko godina primat nad analognim ( bilo čisto analognim ili HD TVI) kamerama uzimaju digitalne IP kamere koje koriste  mrežnu ethernet infrastrukturu .
Pojeftinjuje kabliranje priključaka za kamere, tako da se smanjuju ukupni troškovi video nadzora.
Proizvođači kamera razvijaju ekspertske softwere za snimanje video slike sa bezbroj korisnih funkcija ( prepoznavanje tablica na vozilima, prepoznavanje osoba, itd...), tako da se standardizuju video serveri sa svim funkcijama vezanim za broj kamera sa kojih se snima, dužina čuvanja video snimka i načinima snimanja svake kamere.

Na kraju sama skraćenica IP kamera ( Internet Protokol ) nam kaže o lakom pristupanju svakoj kameri pojedinačno, bilo u lokalu ili na daljinu putem interneta, pomoću IP adrese svake ojedinačne  kamere.
Kamere dobijaju jednostavno napajanje kroz isti mrežni kabel PoE standardom. ( Power over Ethernet).
VIVOTEK  DAHUA kamere
            
Kao opcija Hikvision - u i Axis-u nudimo nešto i druga, ali takođe kvalitetne kamere proizvođača Dahua i Vivotek. Vivotek i Dahua kompanija ima izuzetno veliki rast u prodaji svojih proizvoda. To je kompanije koja u Aziji imaju u nekim gradovima najviše instalacija (  po nekoliko hiljada uličnih kamera) i konstantno ulažu u razvoj novih proizvoda. www.vivotek.com i www.dahuasecurity.com